Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

PERSBERICHT: SCRIPTIEPRIJS WIJN 2008 UITGEREIKT

< terug

3 oktober 2008

Foto uitreiking scriptieprijsGisteren is tijdens de Nationale Wijndocentendag 2008, gehouden in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn te Den Haag, de ScriptiePrijs Wijn 2008 uitgereikt aan Allard van Tienhoven MSc. De titel van zijn scriptie luidt: "The Global Wine Industry; How small Chilean Wineries should compete". De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van het Productschap Wijn, de heer Theo Meijer.

De scriptie van Allard schetst een goed beeld van de kleinere wijnproducenten in Chili, hoe zij moeten samenwerken met als doel hun wijnen als merk in de markt te zetten. De scriptie is gejureerd door bestuurs-, en commissieleden van het Productschap Wijn, te weten: Rob Berkers, Wil A.J. van Dijk, mr. Hans N. Burghoorn, Hubrecht Duijker, Magda van der Rijst en drs. André Sauerbier onder het voorzitterschap van dr. Henk F.J. Hendriks.

"De scriptie is een goed basisdocument voor de kleinere Chileense wijnproducenten om de geboden oplossingen in de praktijk uit te voeren", aldus de jury. De scriptie is marketinggericht, wetenschappelijk goed onderbouwd, leest prettig en is zeer compleet. Allard heeft zijn scriptie geschreven in het kader van zijn opleiding aan de Universiteit van Amsterdam, Centre for Latin American Research and Documentation (CEDLA).

Allard wint met de ScriptiePrijs Wijn een bedrag van 1500 euro en een wijnopleiding.

De ScriptiePrijs Wijn is een initiatief van het Productschap Wijn. Met het instellen van een jaarlijks toe te kennen prijs voor de beste scriptie over het onderwerp wijn wil het productschap belangstelling van hoogopgeleiden wekken voor de wijnsector.

De ScriptiePrijs Wijn 2009 staat open voor alle studenten aan Nederlandse Universiteiten en Hoge Scholen.

Vanaf vandaag is de scriptie van Allard van Tienhoven en van de andere genomineerde te raadplegen en te downloaden via de website http://www.wijninfo.nl/, tabblad: Scholing/cursussen, onderwerp: ScriptiePrijs Wijn.

EINDE PERSBERICHT 

Voor meer informatie:

Productschap Wijn
T 070-3708347
pw@wijninfo.nl
I  http://www.wijninfo.nl/, tabblad: Scholing/cursussen, onderwerp: ScriptiePrijs Wijn