Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2010, mailing II

< terug

7 juli 2010

NATIONALE WIJNWEEK 2010
maandag 27 september tot en met zondag 3 oktober 2010

NEDERLANDSE WIJNFEESTEN (vrijdag 24 tot en met zondag 26 september)

Als opmaat naar de Nationale Wijnweek 2010 worden in Groesbeek voor de 4e keer de Nederlandse Wijnfeesten georganiseerd. Drie dagen lang zal Groesbeek in het teken staan van wijn, wijnbouw en feest. In de prachtige ambiance van het heuveldorp Groesbeek bieden de Nederlandse Wijnfeesten traditiegetrouw een zeer gevarieerd programma voor wijnkenners en wijnliefhebbers.

Op vrijdag 24 september a.s. wordt het Nationaal Wijngala georganiseerd. Op zaterdag 25 en zondag 26 september a.s. is er een internationale wijnmarkt en het weekend wordt afgesloten met de Open Dag Nederlandse Wijngaarden.

Voor het laatste nieuws over het programma kunt u kijken op www.nederlandsewijnfeesten.nl.  

Info: Stichting Toerisme en Recreatie Groesbeek, T 06-12364913 en E s.fleuren@groesbeek.nl

OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDEN (zaterdag 25 en zondag 26 september)

Voorafgaand aan de Nationale Wijnweek wordt op zaterdag 25 en zondag 26 september 2010 de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Op dit moment hebben 58 wijngaarden zich aangemeld voor de open dag. Deze dag is dé gelegenheid om een kijkje te nemen in een Nederlandse wijngaard. De meeste wijngaarden organiseren vaak naast wijnproeverijen, ook nog allerhande activiteiten rondom het product wijn in de wijngaard. Klik hier voor de deelnemers aan de open dag.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, T 070-3708347, E
josee@wijn.nl en I www.nationalewijnweek.nl

SYMPOSIUM WIJN & MARKETING (maandag 27 september)

Op maandag 27 september 2010 organiseert het Productschap Wijn in het Bel Air Hotel in Den Haag voor de 5e keer  het Symposium Wijn & Marketing voor wijnimporteurs, producenten en vakpers. Het symposium staat dit jaar in het teken van "Netwerken". Kitty Koelemeijer, hoogleraar Marketing van Neyenrode Business University zal haar nieuwste marktonderzoekgegevens presenteren op het gebied van "Kanaalkeuze door wijnshoppers". Naast plenaire sessies kunnen de genodigden verschillende workshops volgen. Dagvoorzitter en key note speaker is dit jaar Cor Molenaar, hoogleraar Bedrijfskunde van RSM/Eramus Universiteit te Rotterdam en auteur van het boek "Het nieuwe winkelen". Hij zal de genodigden informeren hoe internet en nieuwe mediatechnieken ons koopgedrag hebben veranderd en hoe aanbieders hier mee om moeten gaan.

Hoofdsponsor van het symposium is JF Hillebrand Global Logistics.

Het symposium fungeert als openingsbijeenkomst van de Nationale Wijnweek.

Wijnimporteurs en pers kunnen zich tot 30 augustus a.s. voor het Symposium Wijn & Marketing inschrijven. Klik hier voor het volledige programma en hier voor inschrijving.

Info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, T 070-3708347, E
josee@wijn.nl en I www.wijn.nlbutton "Wijn & Marketing".

UITREIKING "PRODUCTSCHAP WIJN MARKETING AWARDS" (maandag 27 september)

Op maandag 27 september 2010 zullen voor de 2e keer op feestelijke wijze de "Productschap Wijn Marketing Awards" worden uitgereikt tijdens het Symposium Wijn & Marketing. Het Productschap Wijn heeft dit jaar 34 marketing cases ontvangen. De jury van de "Productschap Wijn Marketing Awards" heeft 5 inzendingen genomineerd:

Genomineerden in de categorie "Wijnimporteur" zijn:
African Dawn Wines, met het concept Een unieke wijn geproduceerd in harmonie met de natuur;
Plus Retail Nederland in samenwerking met Wine Masters met de promotiecampagne Wijnadviseur in de supermarkt.

Genomineerden in de categorie "Niet wijnimporteur" zijn:
Alterego, met de promotiecampagne De reflowering van J.P. Chenet in Nederland;
By the Grape B.V., met het brandingsplatform By the Grape (BTG) rondom wijninformatie en -beleving;
TOT Public Relations, met de promotiecampagne De Alsace Smaakexperience maakt de Alsace modern en toegankelijk.

De "Productschap Wijn Marketing Awards" worden mede mogelijk gemaakt door JF Hillebrand Global Beverage Logistics en Rabobank International.

Info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, T 070-3708347, E josee@wijn.nl en I www.wijn.nl, button "Marketing Awards".

NATIONALE WIJNDOCENTENDAG (donderdag 30 september)

Op donderdag 30 september 2010 zal voor de 6e keer de Nationale Wijndocentendag worden georganiseerd in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn. Dit jaar staat de docentendag in het teken "blind" proeven en wijnbouw & vinificatie in koele en warmere klimaten. De gastcolleges worden gegeven door Frank Jacobs en Karel de Graaf. Frank Jacobs zal in zijn gastcollege aandacht besteden aan het correct analyseren van een aantal (blind) te proeven wijnen en Karel de Graaf zal in zijn gastcollege nader in gaan op de verschillen tussen wijnbouw en vinificatie in koele en warme klimaten.

Tijdens de Nationale Wijndocentendag zal de ScriptiePrijs Wijn worden uitgereikt.

Wijndocenten en pers kunnen zich vóór 17 september a.s. voor de Nationale Docentendag inschrijven. Klik hier voor het volledige programma en hier voor inschrijving.

Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen en Fleur Wallace, T 070-3708347, E
pw@wijn.nl en I www.wijn.nl, button "Nationale Wijndocentendag".

UITREIKING SCRIPTIEPRIJS WIJN (donderdag 30 september)

Op donderdag 30 september 2010 zal de ScriptiePrijs Wijn worden uitgereikt tijdens de Nationale Wijndocentendag, die zal worden gehouden in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn in Den Haag.

Ieder jaar looft het Productschap Wijn de ScriptiePrijs Wijn uit voor de beste scriptie over wijn in de meest brede zin. Met deze prijs wil het Productschap Wijn het onderzoek naar wijn als cultuur- en handelsproduct stimuleren en een brug slaan tussen studenten en ondernemers uit de wijnsector

Kent u iemand die afstudeert aan een Nederlandse Universiteit of Hogeschool in het studiejaar 2009-2010? Attendeer hem/haar op de ScriptiePrijs Wijn.

Studenten kunnen hun scriptie nog tot 8 augustus a.s. inzenden.

Bekijk hier het filmpje over de ScriptiePrijs Wijn.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de voorwaarden van deelname aan de scriptieprijs en voor de scripties die de afgelopen jaren zijn genomineerd.

Info: Productschap Wijn, Loes van Kampen en Fleur Wallace, T 070-3708347, E
pw@wijn.nl en I www.wijn.nl.

EINDE PERSBERICHT NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt u ook nalezen op
www.nationalewijnweek.nl en www.wijn.nl. Organiseert u een proeverij/evenement in de Nationale Wijnweek 2010, laat ons dat weten. Wij kunnen uw evenement opnemen in de agenda van de Nationale Wijnweek.