Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2008, mailing II

< terug

2 juli 2008

NATIONALE WIJNWEEK
maandag 29 september tot en met zondag 5 oktober 2008

Open Dag Nederlandse Wijngaarden (zondag 28 september)

Op zondag 28 september a.s. wordt de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Inmiddels hebben zich 59 wijngaardeniers voor de open dag aangemeld.

Volgens de laatste informatie zijn er in Nederland zo'n 182 wijngaarden die zowel hobbymatig als professioneel (±130 commercieel) wijn produceren. In 2007 bestreek het wijnbouwareaal ongeveer 175 hectare met een opbrengst van zo´n 1.070.000 flessen wijn. In 2010 zal er 200 hectare zijn aangeplant waarvan 145 professionele (commerciële) wijngaarden met meer dan 1 hectare.

Klik hier voor de deelnemers aan de open dag.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, T 070-3708347, E josee@wijninfo.nl en I http://www.nationalewijnweek.nl/.

Symposium Wijn & Marketing (maandag 29 september)

Op maandag 29 september a.s. organiseert het Productschap Wijn voor de 3e keer in het World Forum Convention Center in Den Haag het Symposium Wijn & Marketing voor wijnimporteurs, producenten en vakpers. Het symposium staat dit jaar in het teken van "consumenteninzicht". Tijdens het symposium zal Goos Eilander van Trendbox BV de resultaten van het nieuwe marktonderzoek presenteren over de onderwerpen wijnshoppergedrag, internet, biologische wijn en wijn in de horeca. Dagvoorzitter en trendwatcher Richard Lamb zal de deelnemers informeren over wereldwijde trends en maatschappelijke ontwikkelingen. Naast plenaire presentaties zullen kleinschalige, inspirerende speedworkshops worden georganiseerd rondom de thema's: biologisch, geur, verpakking en vrouw.  De dag wordt afgesloten met een key note presentatie "Internet als marketing- en verkoopinstrument". Hoofdsponsor van het symposium is JF Hillebrand, Global Logistics.

Info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, T 070-3708347, E pw@wijninfo.nl en 
I
http://www.wijninfo.nl/.

Wijnproeverij "Oude Wereld" versus "Nieuwe Wereld" (zaterdag 4 oktober)

Op zaterdag 4 oktober a.s. van 13.00 tot 17.00 uur organiseert Wijnkoperij Wijnkristal in Heino een wijnproeverij "Oude Wereld" versus "Nieuwe Wereld" voor consumenten.

Info: Wijnkoperij Kristal, T 0572-320555 en E info@wijnkristal.nl.  

Najaarsproeverij Robbers & Van den Hoogen BV (zaterdag 4 en zondag 5 oktober)

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober a.s. organiseert Robbers & Van den Hoogen BV een zeer uitgebreide najaarsproeverij voor consumenten. Er zijn wijnen te proeven uit alle hoeken van de wereld. De entreeprijs voor deelname aan de proeverij en rondleiding door de kelders bedraagt 12 euro per persoon. Koopt u 12 flessen wijn ter plekke, dan wordt de entreeprijs terugbetaald.

Info: Robbers & Van den Hoogen, Astrid Donders, T 026-4455912 en
I http://www.robbersenvandenhoogen.nl/.

Proefschrift Wijnconcours Verkiezing Wijnen van het Jaar (zondag 5 oktober)

Ter afsluiting van de Nationale Wijnweek op zondag 5 oktober a.s. komen traditiegetrouw honderden consumenten en professionals in NH Barbizon Palace in Amsterdam tezamen om meer dan 200 finalewijnen te proeven en om getuige te zijn van de huldiging van de winnaars.  Het Proefschrift Wijnconcours beleeft dit jaar zijn 20e editie. Er staan bijzondere proeverijen en gastronomische sessies met topchefs op het programma ter omlijsting van het 4e lustrum. Daarnaast worden zoals ieder jaar extra prijzen uitgereikt zoals de Prix du Sommelier, de Publieksprijs en de Prix du Vinologue.

Info: The Wine & Food Association, T 020-6245028, E info@thewinesite.nl en
I
http://www.thewinesite.nl/.

EINDE BERICHT STICHTING NATIONALE WIJNWEEK

Organiseert u een evenement/proeverij in de Nationale Wijnweek, laat ons dat weten. In onze mailings en via de websites http://www.nationalewijnweek.nl/ en http://www.wijninfo.nl/ kunnen wij uw actie communiceren aan een breed publiek.

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt u ook nalezen op http://www.nationalewijnweek.nl/ en http://www.wijninfo.nl/.