Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2007, mailing II

< terug

15 juni 2007

NATIONALE WIJNWEEK
maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2007

OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDENIERS (zondag 30 september)

Op dit moment hebben zich 49 Nederlandse Wijngaardeniers bij ons aangemeld voor de Open Dag. Zondag 30 september a.s. is dé mogelijkheid om een wijngaard bij u in de buurt te bezoeken. Ga eens kijken en laat u meevoeren door het enthousiasme van de Nederlandse Wijngaardeniers en ontdek zelf hoe verrassend lekker Nederlandse wijn kan zijn.

Klik hier voor de deelnemers aan de Open Dag Nederlandse Wijngaardeniers.

Info: Stichting Nationale Wijnweek, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl.

SYMPOSIUM WIJN & MARKETING (maandag 1 oktober)

Op maandag 1 oktober a.s. organiseert het Productschap Wijn voor wijnimporteurs en vakpers de 2e editie van het symposium Wijn & Marketing. Dit symposium is hét openingsevenement van de Nationale Wijnweek 2007 en zal plaatsvinden in het World Forum Convention Center te Den Haag. Hoofdsponsor van het symposium is JF Hillebrand, global beverage logistics.

Het symposium dit jaar staat in het teken van trade marketing. Daarnaast komen de thema's wijnen in de horeca, nieuwe media en consumentengedrag ruimschoots aan bod. Gastsprekers dit jaar zijn onder andere Ron Cijs, voorzitter Trade Marketing Association en retail strateeg Pluspoint en Robert Rutten, managing consultant MediaBridges. Zij zullen het begrip trade marketing ontrafelen en het voorbeelden geven van nieuwe initiatieven op het gebied van internet, mobiel of digitale TV. De dagvoorzitter van het symposium is tv-presentatrice én wijnliefhebber Astrid Joosten.

Klik hier voor het programma en inschrijving van het Symposium Wijn & Marketing.

Voor meer info: Productschap Wijn, Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: josee@wijninfo.nl.

NATIONALE WIJNDOCENTENDAG (donderdag 4 oktober)

Op donderdag 4 oktober a.s. organiseert het Productschap Wijn voor de 3e keer de Nationale Wijndocentendag voor wijndocenten en vakpers in het World Forum Convention Center in Den Haag.

De Nationale Wijndocentendag heeft als doel de wijnkennis van de Nederlandse wijndocenten te verhogen c.q. te verbreden. Door middel van train de trainer wil het Productschap Wijn het wijnonderwijs in Nederland op een hoger niveau brengen.

Dit jaar zullen toppers zoals Master of Wine Philip Goodband en Martin Moore van Zuid-Afrika's grootste wijnbedrijf Distell acte de présence geven op de Nationale Docentendag. Daarnaast zal wijnschrijver Onno Kleyn een lezing houden over de gastronomische inzetbaarheid van Italiaanse wijnen. Birthe van Meegeren Mol, wijnspecialiste van Gall & Gall, Bernard Lenout en Sybille Troubleyn houden workshops over de nieuwste wijnontwikkelingen in Spanje en leuker leren over wijn (mindmapping).

Klik hier voor het programma en inschrijving van de Nationale Wijndocentendag.

Voor meer info: Productschap Wijn, Loes van Kampen en Josée van Rooij, tel. 070-3708347 en e-mail: pw@wijninfo.nl.

19e PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS (zondag 7 oktober)

Op zondag 7 oktober a.s. van 12.00 tot 18.00 uur organiseert The Wine & Food Association voor de 19e keer het Proefschrift Wijnconcours Verkiezing Wijnen van het Jaar.

Locatie: St. Olofskapel (NH Barbizon Palace) in Amsterdam.

Voor dit concours zullen importeurs in Nederland en België hun mooiste en beste wijnen inzenden voor de verkiezing van de Wijnen van het Jaar. Wijnliefhebber en professionals zijn van harte welkom om de meer dan 100 finalewijnen te proeven en om getuige te zijn van de huldiging van de winnaars. De volledige uitslag en alle finale wijnen worden gepubliceerd in het wijnmagazine PROEFschrift Jaargids Wijn 2008.

Meer informatie over het programma en inschrijving kunt u vinden op http://www.thewinesite.nl/.

Organisatie: The Wine & Food Association, Carsten Klint, tel. 020-6251298 en e-mail: info@thewinesite.nl.

TOT SLOT

Organiseert u een evenement/proeverij in de Nationale Wijnweek, laat ons dat weten. In onze mailings en via de websites http://www.nationalewijnweek.nl/ en http://www.wijninfo.nl/ kunnen wij actie communiceren aan een breed publiek.

EINDE BERICHT STICHTING NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt ook nalezen op http://www.nationalewijnweek.nl/ en http://www.wijninfo.nl/.