Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Nationale Wijnweek 2006, mailing V

< terug

15 september 2006

NATIONALE WIJNWEEK AGENDA
maandag 2 t/m zondag 8 oktober 2006
 
HET WIJNWEEKEND 2006 (zaterdag 30 september en zondag 1 oktober)

Als opmaat voor de Nationale wijnweek organiseren de wijndocenten voor de vierde keer het WIJNWEEKEND, dat plaats vindt op 30 september en 1 oktober a.s. in het luxe Bilderberg ****Hotel Klein Zwitserland in het landelijk gelegen Heelsum (bij Arnhem).
Het wijnweekend arrangement bestaat uit: 1 overnachting, 3 masterclasses, 1 Champagnebrunch, 1 gastronomisch diner en 1 wijngaardbezoek met proeverij.

Voor meer informatie: www.wijndocent.nl
 
OPEN DAG NEDERLANDSE WIJNGAARDEN (zondag 1 oktober)
 
Op zondag 1 oktober a.s. van 13.00 tot 17.00 uur houden van in Maastricht tot in de buurt van de Wadden eilanden 48 Nederlandse Wijngaardeniers Open Dag voor de geïnteresseerde wijnliefhebber. Dé gelegenheid om met familie en vrienden alles te weten komen over Nederlandse wijnbouw en hoe wijn wordt gemaakt.
 
Klik hier voor de deelnemende wijngaarden.
 
NAJAARSPROEVERIJ VICTORY WINES (zondag 1 oktober)
 
Op zondag 1 oktober a.s. organiseert Victory Wines haar najaarsproeverij in Fort Edam in Edam.
Naast de boutique wijnen uit de Kaap van onder andere Jean Daneel en Fryer’s Cove, zullen ook een aantal topwijnen uit Italië te proeven zijn.
Plaats: Fort Edam, Oorgat 10, 1135 BP Edam, tel. 0299-373671
Voor meer informatie: Victory Wines, Peter J. Jansen, tel. 0299-373222 en 06-12962652

PROEVERIJ NEW WORLD WINE TASTING (zondag 1 oktober)

Op zondag 1 oktober a.s. van 12.00 tot 16.00 uur organiseert Wijnhandel H.J. van Riel een
New World Wine Tasting bij Restaurant The Clipper, Willem Royaardsplein in Den Haag. Een grote selectie wijnen uit de Nieuwe Wereld zal er te proeven zijn. Toegangsprijs is € 12,50 per persoon.

Voor meer informatie: Cees van den Hondel, tel. 070-3240309 en e-mail: hjvanriel@zonnet.nl

GEURAVOND SVBE WIJNPROFESSIONALS (maandag 2 oktober)

SVBE wijnprofessionals Arnhem organiseert op maandag 2 oktober a.s. een geuravond. Deelnemers kunnen eerst blind diverse geuren proeven en nadien aan de hand van de namen. Na dit geurspel worden er 8 verschillende wijnen met name op hun geur beoordeeld. De kosten bedragen € 10,00 per deelnemer.
Vooraf aanmelden noodzakelijk: info@svbe.nl

Voor meer informatie: Chris Alblas, tel. 026-4434360, 06-28242813 en www.svbe.nl

HONGAARSE WIJNPROEVERIJ EN PERSPRESENTATIE (2 oktober)

Op maandag 2 oktober a.s. van 15.00 tot 22.00 uur organiseert 4-Trading uit Amsterdam en Vinologics uit Huizen een Hongaarse wijnproeverij voor horeca, detailhandel en pers.
Plaats: De Schreierstoren, Prins Hendrikkade 94/95 (t/o Centraal Station)
Voor meer informatie: Ger Bezuijen, 4-Trading, info@4trading.com, tel: 06- 51119422, www.4trading.com, Bas Koppers, Vinologics, info@vinologics.com tel: 06-45084124, www.vinologics.com
 
ACADEMISCHE COLLEGES TECHNOLOGIE EN BIOCHEMIE VAN WIJN (vanaf 2 oktober)
 
Vanaf maandag 2 oktober a.s. organiseert Prof.dr.ir. Rudolf Pierik een nieuwe serie academische colleges over technologie en biochemie van wijn in de Universiteit Wageningen voor belangstellenden.
Tijdens deze reeks colleges over vinificatie zullen aan de orde komen: processen die aan de gisting vooraf gaan, de alcoholische en malolactische gisting, de kwalijke verontreiniging met azijnzuur en andere bacteriën, wat gebeurt er precies bij de gisting, de grootschalige productie van diverse wijnsoorten, nabehandeling van wijnen na de gisting, allerlei speciale onderwerpen (zwavelen, stabiliseren, ont/aan zuren, helderheid en colloïden, oxidatie,

Voor meer informatie: www.nationalewijnweek.nl
 
SYMPOSIUM WIJN & MARKETING (maandag 2 oktober)
 
“Is er toekomst voor de wijnimporteur? Wat is de X-factor in consumentengedrag bij wijnaankoop? De strijd tussen terroirwijn en marketing wijn: wie gaat winnen?”.
 
Het Productschap Wijn organiseert op maandag 2 oktober a.s. voor wijnprofessionals en vakpers het Symposium Wijn & Marketing rond het thema: Marketing in de wijnbranche, verloedering of vooruitgang? Het symposium is hét openingsevenement van de Nationale Wijnweek en zal plaatsvinden in het auditorium van Rabobank International te Utrecht.
 
Voor meer informatie: www.wijninfo.nl
 
UITREIKING SCRIPTIEPRIJS WIJN (maandag 2 oktober)

Op maandag 2 oktober a.s. van 16.45 tot 17.00 uur zal tijdens het Symposium Wijn & Marketing voor de eerste keer de ScriptiePrijs Wijn worden uitgereikt. De ScriptiePrijs Wijn is een initiatief van het Productschap Wijn. Met het instellen van een jaarlijks toe te kennen prijs voor de beste scriptie over het onderwerp wijn wil het productschap onderzoek naar het product wijn en alles wat daarmee samenhangt stimuleren. Studenten aan Nederlandse universiteiten en Hoge Scholen kunnen zich inschrijven voor deelname. De beste scriptie wordt beloond met een prijs ter hoogte van € 1500 en een erkende wijnopleiding.
 
GROOTS WIJNPROEFEVENEMENT IN HARDERWIJK (4 oktober)
 
Op woensdag 4 oktober a.s. van 17.00 tot 22.00 uur organiseert Wijnhandel de Butler een grootse wijnproeverij in de historische Catharinakapel in het centrum van Harderwijk.
De proeverij is opgebouwd rond een aantal landenthema’s. Importeurs van wijnen uit Italië, Spanje, Frankrijk en de Nieuwe Wereld laten u kennismaken met een serie voortreffelijke wijnen. Tijdens de proeverij worden exclusieve bijpassende hapjes geserveerd. Prijs per deelnemer is € 5,00.
 
Voor meer informatie: www.nationalewijnweek.nl

NATIONALE WIJNDOCENTENDAG (5 oktober)

Op donderdag 5 oktober a.s. organiseert het Productschap Wijn voor de 2e keer de Nationale Wijndocentendag in het World Forum Convention Center in Den Haag. Het thema van de dag is: ‘werken aan kennis’. Door middel van deze dag wordt docenten de mogelijkheid geboden kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wijnproductie, marketing, wijn & gezondheid, wijn & spijs en ‘hoe leer ik studenten wijn proeven’. Naast kennisuitbreiding en -verdieping fungeert de Nationale Wijndocentendag als netwerkdag.

Voor meer informatie: www.wijninfo.nl

18e PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS (zondag 8 oktober)

Feestelijke afsluiting van de Nationale Wijnweek: de grote Finaleproeverij van het 18e Proefschrift Wijnconcours, met ruim 100 finale wijnen. Het Proefschrift Wijnconcours is dé graadmeter van het aanbod aan kwaliteitswijnen in Nederland en België.

Educatief en interactief programma met o.a.:

Bekendmaking van de Wijnen van het Jaar, Publieksprijs en Persprijs;
Prix du Sommelier, gekozen door de leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers;
Diverse masterclasses wijn & spijs.

-professionals, vakpers & genodigden (vrij toegang, zie internet);
-leden wijnclubs, proefclubs, consumenten, abonnees Proefschrift/De Proefkrant
 (tegen betaling, middels voorinschrijving via www.thewinesite.nl.
Plaats: St. Olafskapel, NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD in Amsterdam.
Voor meer informatie: www.thewinesite.nl

TOT SLOT

Het wijnweekgeschenk (Spiekboekje Wijn, auteur Hubrecht Duijker) en WIC magazine “Wijn is lifestyle” wordt u gratis bij de aankoop van wijn tijdens de Nationale Wijnweek bij diverse slijterijen en supermarkten in Nederland aangeboden.
De Stichting Nationale Wijnweek wenst u alvast een fantastische wijnweek toe.
Veel proef- en leesplezier!

EINDE BERICHT NATIONALE WIJNWEEK

Bovenstaande informatie eventueel aangevuld met actuele informatie rondom de Nationale Wijnweek kunt u nalezen op www.nationalewijnweek.nl.