Nationale Wijnweek

De Nationale Wijnweek

Deelname Open Dag Nederlandse Wijngaarden 2013

< terug

8 februari 2013

Beste Wijngaardenier,

In tegenstelling tot eerdere berichten organiseert de Stichting Nationale Wijnweek in 2013 wederom de Nationale Wijnweek en de Open Dag Nederlandse Wijngaarden.

De open dag wordt traditiegetrouw in het weekend voorafgaand aan de Nationale Wijnweek georganiseerd. In 2013 op zaterdag 28 en/of zondag 29 september a.s. Wij stellen het bijzonder op prijs als u aan de open dag deel wilt nemen. Uiteraard doen wij er alles aan deze dag uw wijngaard ruim onder de aandacht van pers en consumenten te brengen.

Planning communicatie Open Dag Wijngaardeniers:

Na uw aanmelding wordt uw deelname aan de open dag via de websites van het Productschap Wijn/Wijninformatiecentrum: www.wijn.nl/ en de Stichting Nationale Wijnweek: www.nationalewijnweek.nl/ bekend gemaakt.

U ontvangt van ons begin september 2 posters op A2-formaat, speciaal ontwikkeld voor de open dag. Op deze posters zullen tevens de gegevens van uw wijngaard vermeld staan. Eveneens ontvangt u van ons een pdf-bestand van uw wijngaardposter. Hiermee kunt u zelf nog extra eigen posters/flyers laten printen.

In september wordt de locale pers, radio, tv en de VVV in uw regio op de hoogte gebracht van uw deelname aan de open dag. De VVV in uw regio ontvangt tevens een poster op A2-formaat waarop de gegevens van uw wijngaard zijn opgenomen.

Tot slot zullen wij de burgemeester van uw gemeente een persoonlijke uitnodiging sturen om een kijkje te komen nemen in uw wijngaard.

Wij hopen dat door onze gezamenlijke inzet het wederom een succesvolle open dag zal worden.

Via het bijgevoegde formulier kunt u zich vóór 31 mei a.s. voor de open dag aanmelden. Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet ons te bellen: 079-3687015.

Opheffing product- en bedrijfschappen

In het regeerakkoord van VVD en PvdA, dat op 29 oktober 2012 is gepubliceerd, wordt het opheffen van publiekrechtelijke organen aangekondigd en daarmee ook de opheffing van het Productschap Wijn. Een aantal publieke taken zal worden ondergebracht bij het Ministerie van Economische Zaken (EZ). Andere taken kunnen wellicht elders privaat worden ondergebracht, bijvoorbeeld bij een brancheorganisatie.

De open dag Nederlandse wijngaarden wordt daarom in 2013 voor de laatste keer door het Productschap Wijn georganiseerd.

Met vriendelijke groet,

STICHTING NATIONALE WIJNWEEK

 

Aanmelden Open Dag wijngaardeniers 2013.doc (51 kB Word)